Хляб "ЗЪРНЕН ТОНУС" ®

Зърнен хляб „ТОНУС“ е вече горда страница от нашата история
Фирмата беше производител на единствения патентован в България хляб без брашно "Зърнен Тонус", който се изработва от покълващо зърно. "Зърнен Тонус" се произвежда у нас от 1998 г. Единственият му легитимен производител е "Хляб 97" AД - Казанлък.
Хляб "Зърнен Тонус" се произвежда от цели пшенични зърна, преработени в начален стадий на покълване, което осигурява уникалните му свойства. Преди преработка цялото зърно се накисва във вода от регистриран собствен водоизточник, което е предпоставка за извличане естествените ензими и инхибитори в семената. Така  пречистеното зърно е хидратирано, събудено за живот и готово да влагане в последваща обработка, за да достигне до Вас и Вашата трапеза. В обвивката на зародиша на покълналото зърно се съдържат в лесно усвояван вид витамини от група В, витамин РР, витамин Е, фолиева киселина, а също така и ензими, които спомагат за разграждането и усвояването на белтъчините, въглехидратите и мазнините. След продължителна консумация на хляб "Зърнен Тонус" се повишава хемоглобина и се понижава  нивото на холестерола в кръвта, нормализира се кръвното налягане. Ако присъства 30 дни в дневното балансирано меню, съдейства за намаляване на теглото. Благодарение на витамин Е въздейства положително върху потентността.
Богатото съдържание на целулоза, която спада към групата на т.нар. баластни вещества или фибри, прави хляб "Зърнен Тонус" особено подходящ за хора със заболявания, свързани с обмяната на веществата, захарен диабет, затлъстяване. Съдържанието на влакнини /фибри/ в обикновения хляб е до 1%, в хляб "Грахам" - 1,5%, а в хляб "Зърнен Тонус" е над 12%. Дневната потребност на човешкия организъм от тези влакнини е около 30 г, което се осигурява с дневна консумация на около 250-300 г хляб "Зърнен Тонус" или по 2-3 филийки три пъти дневно. Така се увеличава чувството за ситост и се подобрява работата на стомашно-чревния тракт. При консумацията на хляб "Зърнен Тонус", приетите влакнини ограничават преминаването на въглехидрати и вредни компоненти на храната /холестерол, канцерогени и др./ през чревната лигавица, в резултат на което се намалява натрупването им в организма на човека и се понижава гликемичния индекс, а в следствие на това и нивото на кръвната захар.
Всичко това прави хляб "Зърнен Тонус" пълноценна и вкусна храна, много подходяща за ежедневна консумация за хора от всяка възраст. Такива са препоръките на лекарите от  Диабетния център на Поликлиника "Св. Лука" - София, където през 1998 г.  са проведени клинични изследвания на здравословните свойства на хляб "Зърнен Тонус".
Предлага се нарязан, в индивидуална опаковка, с тегло 400 грама.
Освен класическия хляб "Зърнен Тонус", без добавки и примеси, фирмата произвежда още няколко вида: ръжено-пшеничен, с добавка на сушени зеленчуци, със семена, с овесени ядки. Тези нови видове много бързо намериха своите почитатели, които са вече редовни потребители на хляб "Зърнен Тонус". Освен изключителните вкусови качества, този вид хляб има дълъг срок на годност, който може да бъде удължен при правилно съхранение, включително в хладилник и фризер. Натиснете тук за да видите клиничните изследвания.

Натиснете тук за да видите клиничните изследвания.
НАЧАЛО            ЗА НАС            ПРОДУКТИ             НОВИНИ                 КОНТАКТИ                ЗА ЦЕНИТЕЛИ
Хляб зърнен Тонус Казанлък
Хляб зърнен Тонус Казанлък

Хляб зърнен Тонус Казанлък Ядки
Галерия Тонус
2014
2015
Галерия Тонус
Хлябовете от серия Зърнен Тонус се произвеждат в грамаж от 400 г, единично опаковани и нарязани.
Най-добри са до седем дни след датата на производство.
Съхранението им в хладилник удължава неколкократно трайността им.
При съхранение във фризер след размразяване не променят вкуса и аромата си, както и свойствата си.
Предлагат се в следните варианти:
-Зърнен Тонус - класик,
-Зърнен Тонус със семена,
-Зърнен Тонус с овесени ядки,
-Зърнен Тонус със зеленчуци,
-Зърнен Тонус с осем вида семена.

Поради дългия срок на трайност и отличната си съхраняемост във фризер и хладилник, Зърнен Тонус може да бъде доставен до Вас и със спедиторска фирма.
Хлябът ни е направен с най-доброто брашно от най-доброто зърно. Затова е перфектният хляб, който е вкусен до последната хапка.

2015
Перфектният хляб - вкусен до последната хапка!
Магазин